Weleda_AG

100 LET OD ZALOŽENÍ SPOLEČNOSTI WELEDA

S velkým nadšením se před 100 lety odvážili zakladatelé Weledy vydat vlastní cestou. Byli si vědomi hlubokého spojení člověka s přírodou, které přirozeně ovlivnilo jejich profesní životy. S důvěrou v toto propojení vyvíjíme ve Weledě od roku 1921 certifikovanou přírodní kosmetiku a antroposofická léčiva.
100_LET
Weleda je už od svého založení průkopníkem v oblasti udržitelnosti. Cokoliv si z přírody vezmeme, snažíme se jí zase navrátit a každý den usilujeme o to, aby byl svět lepším místem – ať už provozováním našich biodynamických zahrad s léčivými rostlinami, navazováním dlouhodobých vztahů s dodavateli, jež se k životnímu prostředí a společnosti chovají šetrně a s respektem, nebo zodpovědným využíváním zdrojů. Udržitelnost a úcta k lidem i přírodě jsou součástí našich kořenů a budoucnosti.
6-single-default
Weleda byla založena v roce 1921, v období velkých dějinných změn. Lidé tehdy toužili po lepší budoucnosti a revoluční myšlenky byly přímo ve vzduchu.
Za založením značky Weleda stojí setkání tří výrazných osobností té doby: filozofa Rudolfa Steinera, lékařky Ity Wegman a chemika Oskara Schmiedela. Vznikla přírodní značka, pro kterou je typická celostní péče o zdraví, postavená na základech antroposofie, jejímž zakladatelem je Rudolf Steiner.
hautcream
O co vlastně jde? Hlavní myšlenkou je propojení člověka s přírodou. Všechny procesy, které v přírodě probíhají, se reflektují na nás lidech. Zároveň je to duchovní hnutí, které nás povzbuzuje k tomu, abychom vnímali své tělo, mysl a ducha jako součást jednoho holistického systému. Weleda nejprve začínala jako farmaceutická laboratoř na výrobu antroposofických léčiv a k tomu, ruku v ruce, vyráběli pouze pár produktů přírodní kosmetiky. Doba byla jiná, výroba přírodní kosmetiky sloužila pouze na financování farmaceutického výzkumu. Až s rostoucí oblibou se přírodní kosmetika začala vyrábět ve stejné míře, jako léčiva.