koupel nohou

Kosmetické ošetření začíná koupelí nohou. Proč? Teplé nohy přispívají k tomu, že ošetření pleti je organismem vnímáno jako celostní ošetření. Příjemně se u toho uvolníme.

Přes celý den je naše vědomí převážně v hlavě a díky koupeli se stáhneme z hlavy do našeho středu, do oblasti srdce. Navodí to v našem těle tolik potřebnou harmonii. Náš rytmický systém se zharmonizuje, prohloubí se náš dech. Pokud máme často studené nohy, příjemně se prohřejou. Většinou používám šalvějovou koupel, jehličnanovou v zimním období a v létě citrónovou koupel. Levandulová je úžasně uvolňující. V létě nám bývá teplo na nohy, tak proč koupel? Chodíme v sandálech a máme nohy zaprášené, proto je to praktické a pak můžeme hezky čisté nohy ošetřit přípravky na nohy.

Jeden z důvodů, proč se můžeme těšit na luxusní lázeň nohou, je to, že právě ty zůstávají při našem pracovním nasazení, tolik zatěžujícím hlavu, velmi často studené. Následuje jemná masáž nohou rytmickým vtíráním přípravků. Promnutí nohou a chodidel tak vytváří protiklad k přetížení hlavy a nechává odplynout stres v obláčku příjemných vůní a fantazie. 

Toto vše je dobrodiním pro naše nohy, které jsou v dnešní době tolik zanedbávány. Dá se říci, že to, jak si v životě stojíme a jak procházíme naší osudovou cestou, záleží na jejich teplotě a blahu. Dopřejte si koupele nohou i doma, na dovolené, zkrátka kdekoliv budete. Zajděte si na pedikúru a choďte tam pravidelně. Vaše nohy vám budou vděčné a o to radostněji se vám bude chodit ve vašem každodenním životě.

Ještě bych vám ráda doporučila každodenní automasáž nohou nejlépe večer před spaním. Stačí si vybrat vhodný krém a promasírovat chodidlo a nárt, promnout jednotlivé prsty. Uvidíte, bude se vám lépe spát. Máte-li nohy hodně suché, použijte mastný krém a poté si natáhněte bavlněné ponožky.

Pokud nemáte vanu, nevadí. Stačí si udělat koupel nohou a to vás také krásně prohřeje v celém těle. Zvláště, když si do koupele přidáte prohřívací přípravky.

Prohřívací: šalvěj * Zklidňující: levandule * Povzbuzující: rozmarýn * Harmonizující: růže * Uvolňující: jehličnan a arnika * Osvěžující: citrón

koupel nohoru