Nadpis

Čistá přírodní kosmetika vyrábějící nejen léčiva, ale především přes 120 přípravků přírodní kosmetiky a doplňků stravy. S její filosofií souvisí také dodržování nejvyšších standardů kvality a udržitelné využívání přírodních zdrojů. Všechny přípravky Weledy jsou vždy vyráběny ze zcela přírodních suroviny, vždy bez umělých konzervačních látek. Přípravky jsou nositeli certifikátu NATRUE. certifikat natrueCertifikace NATRUE garantuje, že produkt splňuje nejpřísnější kritéria pro přírodní kosmetiku. Neobsahuje tedy žádné syntetické látky, barviva ani parfemaci, také žádné látky na bázi minerálních olejů vyráběných z ropy (parafín, vazelína).

 

Vlastní zahrady léčivých rostlin jsou srdcem Weledy. Ty největší jsou nedaleko sídla firmy v německém Schwäbisch Gmündu. Na 20 hektarech roste téměř 250 různých druhů rostlin, které jsou bezprostředně po sběru transportovány přímo do výroby. zahradaZahrady jsou ošetřovány podle směrnic biodynamického zemědělství, což v praxi znamená, že k výrobě přípravků Weleda jsou používány nejčistší možné přírodní suroviny. Biodynamické zemědělství je v podstatě druhem kontrolovaného ekologického zemědělství, které v sobě zahrnuje další prvky vycházející z antroposofie podle Rudolfa Steinera. Kromě zahrad v Německu má Weleda ještě další biodynamické zahrady ve Švýcarsku, Francii, Velké Británii, Nizozemsku, Argentině, Brazílii a na Novém Zélandu.

Produkty Weledy jsou vyvinuty se zaměřením na podporu a udržení zdraví a krásy a vycházejí z poznatků, které umožňují jejich použití také při zdravotních potížích. Jsou koncipované celostně, proto působí širokospektrálně. U některých bude účinek aplikace produktu okamžitý, někomu přípravek pomůže později.

Při výrobě přírodní kosmetiky, biokosmetiky a léčiv pracuje Weleda přibližně s tisícem přírodních látek. Tyto suroviny procházejí různými procesy zpracování až ke konečnému produktu. Farmaceutické znalosti a zkušenosti určují, který proces zpracování je v daném případě nejvhodnější.

Kosmetická řada Weleda je v dnešní době hojně rozšířená. Koupíte ji v mnoha prodejnách zdravé výživy, v bio obchodech s přírodní kosmetikou, v drogeriích dm apod. Nenajdete tam však celý široký sortiment, který můžete zakoupit na eshopu Weledy, v prodejně v Lidické ul. anebo u mne. Nejznámější řadou je dětská řada, pro těhotné a maminky a také sprchové krémy a oleje určené pro péči o tělo. http://www.weleda.cz/

62c892bc-2241-4490-8e02-4aa9a91a624a.__CR0,0,970,600_PT0_SX970_V1___

Kůže novorozence a kojence je přibližně pětkrát tenčí než pokožka dospělého člověka. Látky nanesené na kůži se vstřebávají prakticky beze zbytku a přecházejí bezprostředně do krevního oběhu. Při výběru ošetřující kosmetiky pro miminko by proto prvním kritériem vždy měla být kvalita. Vyhledávejte proto pouze přípravky, které jsou určeny k péči o dětskou pokožku a které zároveň splňují nároky na vysokou kvalitu, která je zaručena patřičným certifikátem.

Nejcitlivěji reaguje pokožka novorozenců a kojenců, a proto je důležité věnovat pozornost složení přípravků, které používáte. Vhodnou péčí může být například měsíčková řada od Weledy. Všechny měsíčkové produkty obsahují čisté rostlinné oleje, které podporují přirozené funkce pokožky. Některé produkty z této řady se používají při kosmetickém ošetření WELEDA.

Pleťová péče Weleda posiluje přirozené zdroje a schopnosti pokožky a tím redukuje objem péče, kterou aktuálně pokožka potřebuje. Komplexní péče je určena pro všechny typy pleti a věkové skupiny. Je jednoduchým způsobem rozdělena dle věku. Pro věkovou skupinu 20+ je určena kosatcová hydratující péče, 30+ růžová vitalizující řada, 40+ regenerační péče z granátového jablka a nově 56+ pupalková řada pro zralou pleť, která revitalizuje a posiluje strukturu pleti.

Čistící pleťová péče Weleda je určena k hloubkovému čištění pokožky obličeje, aniž by pokožka vysychala a jednotlivé přípravky jsou optimalizovány pro potřeby různých typů pleti. Jen důkladně vyčištěná pleť může během spánku dýchat a regenerovat se. Výtažky z vilínu virginského napomáhají pokožku zklidnit, osvěžit ji a zjemnit póry.

Pak existuje ještě mandlová řada pro extrémně citlivou pokožku se sklonem k alergiím, zklidňuje a chrání pokožku, redukuje podráždění a projevy červenání. Přípravky jsou neparfemované a obsahují mandlový olej v bio kvalitě, který citlivou pleť zjemňuje a navrací jí její přirozenou rovnováhu.